Начин на приготвяне
Розичките от броколи се измиват и подреждат в тавичката на фурната.
Скилидките чесън се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 минутки в загрята на 220 градуса фурна.
Когато запечените зеленчуци поизстинат се слагат 350 г от тях в блендер заедно с 125 г от моцарелата, 50 г от пармезана и двете яйца. Вместо полуузряла моцарела може да се използва и нашият български кашкавал, гауда или ементал.
Добавя се и малко сол и всичко се смила за секунди на средни обороти.
Сместа се разстила в тава покрита с хартия за печене във форма на пица. Дебелината и трябва да е 0.8-1 см. Заравнява с обратната страна на лъжица.
Блатът за пицата се изпича в загрята на 250 градуса фурна за 15 минути. Изважда се и се поръсва с останалите сирена. 50-те грама броколи на малки розички се подреждат отгоре и накрая се слага филираният чесън.
Тавата се връща във фурната за кратко докато моцарелата се разтопи.
Броколи пицата се поднася топла и се поръсва със останалия пармезан.
Добър апетит!