Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре. Слагат се в тенджера, прибавя се дафиновият лист и сол. Варят се до пълното сваряване на месото.
Бутчетата се обезкостяват и се нарязват на едро.
Мащерка, риганът и сушената горчица се слагат в хаванче и се стриват до получаване на хомогенна смес.
Броколите се нареждат в тава с капак без да се размразяват, като вода не се прибавя.
Задушават се под капак за 20 мин. във фурната. Прибавя се пуешкото месо.
Поръсва се със сместа от мащерка, риган и сушена горчица, след което се посолява.
Отгоре се нарежда нарязаната на кръгчета моцарела. Залива се със зехтин.
Запеканката се пече под капак за 20 мин.
Броколите с пуешки бутчета и моцарела са готови.