Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Терин»Терин от пилешки дробчета

Терин от пилешки дробчета

Терин от пилешки дробчета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките дробчета.

Измиваме ги добре и оставяме да се изцедят от водата.

След като дробчетата са добре изцедени от водата, ги поставяме в съд.

Сваряваме си 2 бр. яйца и нарязваме на кубчета.

Лука измиваме и него нарязваме.

Всичко това поставяме в съда, където са дробчета.

Счукваме в отделен съд и разбиваме останалите яйца, като ги добавяме към всички продукти.

Готовата смес изсипваме в предварително намасления терин и поставяме в печката.

Печем терина от пилешки дробчета, докато разбитите яйца стегнат и внимаваме да не се препекат дробчетата, защото стават много сухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: