Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Терин»Терин с чушки и пилешки дробчета

Терин с чушки и пилешки дробчета

Терин с чушки и пилешки дробчета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Изискан терин, с който да смаете гостите - вкусен и ароматен. Идеален за празнична вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 6 бр. печени
  • галета - 1 шепа
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • пилешки дробчета - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. Изцедете ги от водата, посолете и още топли ги намачкайте на пюре. Почистете и измийте дробчетата.

Сложете ги да се сварят за 10 минути в подсолена вода. В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене, галетата и нарязаните печените чушки.

Изцедете сварените дробчета и ги нарежете на много ситно. Прибавете ги към сместа и овкусете с черен пипер и щипка сол. Сложете хартия за печене във формата.

Нарежете доматите на колела и ги наредете на дъното. Върху тях изсипете сместа с дробчетата.

Покрийте с картофеното пюре, като леко притискате с лъжица.

Печете в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.

Изчакайте да се охлади и обърнете терина върху чиния.

Теринът с чушки и пилешки дробчета е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: