Начин на приготвяне
Започнете с подготовката на червени чушки - изчистете ги, напръскайте със зехтин, нарежете на две и до омекване ги оставете във фурната (на ниска температура). След като са готови, ги задушете ги в найлонов плик и след 10 минути ги обелете.
Нарежете лука и чесъна на ситно, моркова на тънки ивици.
Загрява се зехтинът и се запържват около 5 минути. Изсипете ги в купа.
В същата мазнина се запържват дробчетата (наситнени предварително).
Разбъркайте ги със зеленчуците в купата.
Яйцата сварете твърдо. Нарежете ги на кубчета или намачкайте с вилица. Прибавете ги в купата и разбъркайте отново.
Застелете форма за терин или малка кутия за сладолед (500 мл) с фолио. Сложете част от чушките с острия край към центъра.
Сложете пълнежа от купата, като притискате добре. Покрийте с останалите чушки. Сгънете краищата ма фолиото, така че да покрие терина. Оставете в хладилник поне за 2 часа. Отделения сок махнете.