Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Терин»Терин от чушки с пилешки дробчета

Терин от чушки с пилешки дробчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Терин от чушки с пилешки дробчета
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесен за приготвяне, с атрактивна визия и много изискан терин от чушки с пилешки дробчета, който да поднесете с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. общо /червени и зелени/
  • зехтин - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 3 дребни глави
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки дробчета - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на червени чушки - изчистете ги, напръскайте със зехтин, нарежете на две и до омекване ги оставете във фурната (на ниска температура). След като са готови, ги задушете ги в найлонов плик и след 10 минути ги обелете.

Нарежете лука и чесъна на ситно, моркова на тънки ивици.

Загрява се зехтинът и се запържват около 5 минути. Изсипете ги в купа.

В същата мазнина се запържват дробчетата (наситнени предварително).

Разбъркайте ги със зеленчуците в купата.

Яйцата сварете твърдо. Нарежете ги на кубчета или намачкайте с вилица. Прибавете ги в купата и разбъркайте отново.

Застелете форма за терин или малка кутия за сладолед (500 мл) с фолио. Сложете част от чушките с острия край към центъра.

Сложете пълнежа от купата, като притискате добре. Покрийте с останалите чушки. Сгънете краищата ма фолиото, така че да покрие терина. Оставете в хладилник поне за 2 часа. Отделения сок махнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: