Бобче в тавче

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Бобче в тавче
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
25/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Днес ви предлагаме да си хапнете вкусно бобче в тавче - какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • доматено пюре - 200 мл
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • джоджен - 1 с.л. Сух
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива много добре и се накисва за 3 часа в студена вода.

След като се накисне, водата се изхвърля.

Бобът се слага да се свари, като се изхвърля три пъти водата след завиране.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Запържва се в зехтин до златисто.

Чушките и морковите се нарязват на ситно и се запържват в доматено пюре и зехтин, след което се прибавят с доматено пюре в запържения лук.

Разбърква се много добре и зеленчуците се прибавят при боба.

Прибавя се червен пипер, джоджен и сол.

Вари се до сгъстяване, след което бобът се изсипва в гювечета.

Във всяко тафче-графче се прибавя люта чушка, която се потапя в боба.

Бобче в тавче се пече 30 мин без капак на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: