Начин на приготвяне
Бобът се измива много добре и се накисва за 3 часа в студена вода.
След като се накисне, водата се изхвърля.
Бобът се слага да се свари, като се изхвърля три пъти водата след завиране.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Запържва се в зехтин до златисто.
Чушките и морковите се нарязват на ситно и се запържват в доматено пюре и зехтин, след което се прибавят с доматено пюре в запържения лук.
Разбърква се много добре и зеленчуците се прибавят при боба.
Прибавя се червен пипер, джоджен и сол.
Вари се до сгъстяване, след което бобът се изсипва в гювечета.
Във всяко тафче-графче се прибавя люта чушка, която се потапя в боба.
Бобче в тавче се пече 30 мин без капак на 180 градуса.