Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo)

Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo)

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
309
2k
1k
517
3
27/11/2020
"Ризогало е гръцко мляко с ориз - ако обичате българския вариант, опитайте и този - хем за сравнение, хем за нещо вкусно през деня"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 446
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към рецепта за класическо Ризогало е да свари ориза. Измийте го добре няколко пъти под течаща вода.

Сложете го в тенджера и налейте половин литър вода заедно с щипка сол. Варете задължително на слаб огън, за да не загори и провали млякото с ориз.

Щом водата се абсорбира, е ред да се добави прясното мляко и захарта.

Увеличете силата на котлона и изчакайте да заври отново. След това отново намалете. Разбърквайте от време на време.

В отделна купа разбийте жълтъците на яйцата заедно с нишестето и две пакетчета ванилия.

Тази смес добавете на тънка стрия към гръцкото мляко с ориз.

Задръжте на котлона около 3 допълнителни минути.

Разпределете в десертни купи/чаши и поръсете с канела.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар