Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Италиански оризов пудинг - ризогало

Италиански оризов пудинг - ризогало

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански оризов пудинг - ризогало1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 7 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 50 г течна
  • канела - 1 щипка
  • сметана - 200 г заквасена
  • плодове - 300 г от консерва
  • мента - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се кипва, добавя се оризът, отново се кипва, котлонът се намалява и оризът се вари на минимална мощност 30 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се захарта, канелата и се вари още 10 минути. Сваля се от огъня и се охлажда леко.

Яйцето се разбива, смесва се с течната сметана и тази смес се добавя към млякото с ориз. Разбърква се и се вари на бавен огън 3 минути.

Пудингът се охлажда и се разпределя в купички. Сервира се, като се украсява с бита сметана, плодове по избор (ананас, череши, ягоди) и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: