Картофена манджа с кайма

Светлина ВълчеваСветлина ВълчеваНовак
03/10/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 483
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките. С мокри ръце оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашното. Загрейта мазнината и ги изпържете.

В мазнината от пърженето добавете с ситно нарязаните лук и чесън и ги пържете до омекване. Добавете настъргания морков, ситно нарязаната чушка и нарязаните на кубчета картофи.

Залейте продуктите с 800 мл топла вода, подправете със сол, черен и червен пипер и кипнете. Варете ястието до омекване на картофите, добавете кюфтетата и настърганите домати и варете още 15 минути.

Свалете от огъна и поднесете обилно поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Грета
Грета
12.11.2013 12:43
като прочетеш рецептата -си е кюфтета по Чирпански,а като гледаш снимката -супа топчета
3
0
ангелина
ангелина
04.10.2013 10:25
Товасие замене картофи по черпански иначе си е хубаво ястие вапрос на вкус
1
0
Ирена
Ирена
03.10.2013 21:11
Супа топчета но на яхния!!!
0
0