Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Солени понички, пълнени с крем

Солени понички, пълнени с крем

Солени понички, пълнени с крем
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Могат солените понички да бъдат пълни с крем - разбира се - ако не ни вярвате, даваме рецептата"

Необходими Продукти

  • вода - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче от 7 г
  • краве масло - 30 г
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - 300 г
  • олио - 300 мл за пържене
  • За крема
  • крема сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • топено сирене - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата със захарта. Яйцето се разбива с вилица и към него се прибавя киселото мляко, маслото и солта.

Разбива се, за да се смесят съставките и се добавят към маята. Замесва се меко тесто за понички и се остава на топличко да втаса завито със стреч фолио да не направи кора.

След като е удвоило обема си, се разточва на кора 1 см. С чаша се изрязват кръгове, които се нареждат върху кърпа и се завиват. Остават се да втасат 20 мин.

Олиото се загрява в дълбок съд. Пускат се в горещото олио и се изпържват до златисто. Докато изстинат се приготвя крема.

Смесват се двете сирена и сметаната и се разбива до хомогенна смес. С помощта на шприц се пълнят готовите понички.

Солените понички, пълнени с крем са подходящи за сутрешна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: