Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Солени понички с пълнеж

Солени понички с пълнеж

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Солени понички с пълнеж
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
14/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
13
"Тези пухкави солени понички са готови да утолят глада"

Необходими Продукти

  • вода - 50 мл хладка
  • яйца - 1бр.
  • мая - 10 г
  • кисело мляко - 100 г
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • олио - 300 мл
  • За плънката
  • крема сирене - 125 г
  • майонеза - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода.

Яйцето се разбива, добавя се захарта, кис. мляко, разтопеното масло, но не топло, и солта.

Всички тези съставки се смесват с маята и се замесва меко нелепнещо тесто.

Остава се да втаса покрито със стреч фолио.

Като втаса, оформят се топчета по 40 г и леко се приплескват.

Подреждат се върху кърпа и се завиват, за да втасат пухкавите понички отново 20 мин.

Пържат се от двете страни на средна температура до златисто.

Крема сиренето и майонезата се разбиват.

Като изстинат напълно, солените понички се пълнят със сместа за плънката.

Имате перфектните солени понички с пълнеж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: