Пиле менди

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пиле менди
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Създайте страхотна и ароматна атмосфера у дома, поднасяйки пиле менди за вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кетчуп - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • гъби - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • ориз - 200 г
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза сваряваме до готовност.

Пилешкото месо нарязваме на късчета и овкусяваме със сухите подправки, горчицата и соевия сос. Оставяме така за половин час.

След това си нагряваме мазнина и пържим месото до полуготовност.

Добавяме нарязаните на ситно гъби, кетчупа и доматеното пюре.

Готвим до готовност, накрая добавяме нарязания на ситно пресен босилек.

Яйцата си ги изпържваме.

В миния слагаме част от ориза, върху него добавяме част от пилето с гъби и в страни поставяме едното яйце.

Поднасяме пиле менди с чаша вино.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: