Ябълков сладкиш Трите чаши

28/11/2020
"Празничното настроение никога не ни напуска, особено когато сладкиш Трите чаши е на масата"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 619
  • Преглеждания за месеца1524
  • Преглеждания за седмицата138
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ще ви представя един изключително лесен и вкусен сладкиш който е без яйца, без кисело или прясно мляко. Прави се за 5 минути и даже не се разбърква!

За направата на този нежен ябълков сладкиш не се изискват абсолютно никакви кулинарни умения. Изключително лесно е да запомните рецептата на този ябълков разкош, защото основните съставки са три : брашно, захар и грис.

Точно от тук идва и името на сладкиша Трите чаши. Много от Вас ще предположат, че подобен десерт би бил доста сух, но всъщност е точно обратното. Благодарение на количеството ябълки той е сочен и със силно изразен вкус. Ще се уверите в това, когато го пробвате.

Представям ви ябълков сладкиш Трите чаши.

Всички сухи съставки се смесват (брашното, захарта, гриса, бакпулвера и канелата). В подходящ съд се настъргват на ренде ябълките.

Във формата, в която ще печете, се изсипва ред от сухите съставки, след което ред настъргани ябълки. Върху настърганите ябълки изсипвате още един ред от сухите съставки, след което и още един ред ябълки.

Завършва се с ред от сухите съставки и отгоре се настъргва маслото. Сладкишът може да се изпече по този начин, но тъй като аз обичам да декорирам храната, нарязах една ябълка на много тънки резенчета и ги наредих върху маслото под формата на роза.

Този ябълков сладкиш се пече в предварително загрята фурна на средна температура, около 170-180 градуса в зависимост от фурната, до готовност - около 40 минути.

След като това великолепно ябълково изкушение изстине, може да го поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар