Начин на приготвяне
В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. Излейте на струйка олиото и сметаната, бъркайки с лъжица.
Пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и двете ванилии. Прибавете го на порции в течната смес.
Нарежете едната ябълка на кубчета и полейте с 2 с.л. ром. Застелете форма 22 см. с парче хартия за печене.
Изсипете половината от сместа, отгоре разпределете нарязаната ябълка и покрийте с останалата смес.
Върху нея наредете в кръг резани ябълки. Поръсете с 1 с.л. кафява захар. Изпечете сладкиша на 170 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовия ябълков сладкиш още топъл поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко! Сметановият ябълков сладкиш е много сполучлив.