Нектар от нектарини

ВасилеваВасилеваНовак
06/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 891
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте плодовете под обилна струя вода. Срежете нектарините на две и ги обезкостете. Крушите се почистват от дръжките и сърцевината и се нарязват на четвъртини.

Плодовете се слагат в тенджера с дебело дъно и се заливат с 3-4 с.л. захар. Добавя се вода, която да ги покрие с 2 пръста и всичко се кипва. Вари се в продължение на 5 минути, след което се опитва вкуса. Ако ви се струва, че сместа е твърде сладка, просто добавете още вода.

Отстранете от котлона, пасирайте и приберете в хладилник. Добавете лед и сервирайте нектара добре изстуден.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Аз не сложих лед, а вместо това стерилизирах.
0
0