Начин на приготвяне
Много вкусна и ароматна яхния с наденица - идеална за обяд или вечеря.
Измийте и нарежете наденичките на по-големи парчета. Нагрейте олиото и запържете наденичките от всички страни.
Извадете наденичките и в същото олио запържете предварително почистените и нарязани лук, чесън, моркови и чушки.
След което добавете брашното и разбъркайте енергично, прибавете нарязаните на кубчета картофи и запържете за около 5 минути.
В края на пърженето прибавете червения пипер, доматения сок и налейте около 800 мл топла вода. Варите до готовност на картофите под затворен капак на тенджерата.
Към края на готвенето прибавете запържените наденички, посолете на вкус и поръсете картофената яхния с мащерка, черен пипер и ситно нарязан магданоз. След като заври, премахнете готовата картофена яхния с наденичка от котлона.
Коментари