Начин на приготвяне
В дълбока купа, подходяща за замесване на тесто, сложете цеденото кисело мляко. Добавете содата и оцета. Разбъркайте добре с лъжица.
Спокойно можете да приготвите тези вкусни бързи соленки с каквито сирена разполагате вкъщи. Аз използвах остатъчни в хладилника - краве, овче, фета. Настържете сирената на ренде и ги добавете в купата.
Прибавете изварата, маслиновата паста, олиото, солта и подправките. Аз използвах чубрица, риган, копър и черен пипер, но вие можете да сложите каквито предпочитате.
Разбъркайте хубаво всичко и започнете да слагате поетапно пресятото брашно. Докато е възможно, бъркайте с лъжица, след това на ръка замесете меко тесто за соленки.
Посипете плота с брашно и разточете тестото на лист с дебелина 0, 5 см. С чашка нарежете тестото на кръгчета и нареждайте в предварително намазнена и набрашнена тава.
Печете соленките със сирене в предварително загрята на 210 градуса фурна до порозовяване.
Соленките със сирена и маслинова паста са много вкусни както топлички за закуска, така и студени с чаша от любимо вино.