Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Традиционни руски пирожки

Традиционни руски пирожки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Традиционни руски пирожки4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
200 мин.
Порции
35
"Руските пирожки са наслада за очите - пригответе си ги у дома, за да опитате и вкуса им"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1/4 кубче
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 800 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си тестото, като в купа си слагаме маята заедно със солта, захарта и малко мляко. Оставяме да шупне.

Брашното пресяваме и към него добавяме разбитите яйца, олиото, останалото прясно мляко и маята. Омесваме меко тесто.

Намазваме го с олио и оставяме да втаса.

През това време си приготвяме плънката. В нагорещена мазнина си запържваме лука, каймата, доматеното пюре до полуготовност.

Накрая добавяме нарязаните на ситно кисели краставички и подправките. Отнемаме от котлона.

Щом тестото е втасало, го разточваме. Може да се използва всякаква форма за пирожките, аз ги приготвям триъгълни.

Изрязвам триъгълници, слагам част от плънката и свивам краищата.

В средата оставям съвсем малък отвор.

Подреждаме руските пирожки в тава и печем в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.

Да ви е вкусно с тези традиционни руски пирожки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изпробвах рецептата. Станаха наистина хубави. Само направих лека промяна -добавих още една глава лук.(По спомен от детството в Русия, бяха с обилно количество лук в плънката.
13.07.2024 19:59