Начин на приготвяне
Приготвяме си тестото, като в купа си слагаме маята заедно със солта, захарта и малко мляко. Оставяме да шупне.
Брашното пресяваме и към него добавяме разбитите яйца, олиото, останалото прясно мляко и маята. Омесваме меко тесто.
Намазваме го с олио и оставяме да втаса.
През това време си приготвяме плънката. В нагорещена мазнина си запържваме лука, каймата, доматеното пюре до полуготовност.
Накрая добавяме нарязаните на ситно кисели краставички и подправките. Отнемаме от котлона.
Щом тестото е втасало, го разточваме. Може да се използва всякаква форма за пирожките, аз ги приготвям триъгълни.
Изрязвам триъгълници, слагам част от плънката и свивам краищата.
В средата оставям съвсем малък отвор.
Подреждаме руските пирожки в тава и печем в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.
Да ви е вкусно с тези традиционни руски пирожки.
Коментари