Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос със сърнели

Гъбен сос със сърнели

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Гъбен сос със сърнели4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Гъбеният сос е чудесно допълнение към печено месо"

Необходими Продукти

  • сърнели - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • крема сирене - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този гъбен сос със сърнели предварително попарваме сърнелите, след това ги изплакваме и ги заливаме с 500 мл вода.

Варим гъбите половин час, след което ги изваждаме от водата, в която са врели.

Запазваме водата от гъбите за соса за месо.

В тиган загряваме олиото и маслото и запържваме наситнените лук и чесън.

Прибавяме брашното и запържваме за кратко. При енергично разбъркване започваме да наливаме бульона от гъбите.

Овкусяваме със сол и пипер и добавяме крема сиренето.

Оставяме да поври десет минути, след което прибавяме гъбите и сваляме от котлона.

Гъбеният сос е чудесно допълнение към печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: