Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, картофите на кубчета, а чесънът - на ситно. Спанакът и киноата се измиват по отделно и се изцеждат.
В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна, сол и черен пипер, докато лукът стане прозрачен.
Добавят се киноата, разбърква се и се налива водата.
Когато водата заври, се прибавя бульонът и картофът.
След като поомекне картофът, се добавят броколите. Оставя се на слаб огън.
Когато всичко е сварено, се добявя таханът и се разбърква, докато се разтвори. Слага се и спанакът и още сол и черен пипер на вкус. Оставя се за няколко минути, докато се свие спанакът.
Когато зеленчуковата супа поизстине леко, се пасира. Ако е необходимо, се долива още гореща вода.
Сервира се кремсупа с броколи, спанак и киноа с крутони.