Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Бърза яхния с карфиол

Бърза яхния с карфиол

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Бърза яхния с карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Бързо хапване от яхния с карфиол - подходяща е и за обяд, и за вечеря"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • картофи - 2 бр.
  • карфиол - 1/2 глава или 1/2 пакет замразен
  • грах - около 100 г замразен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка
  • куркума
  • сол
  • олио
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч., или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на по-дребно, а картофите на кубчета.

В сгорещено олио се запържва празът с всички подправки.

Прибавят се картофите и се разбърква добре. Налива се млякото и се оставя да заври, след което котлонът си намалява. Оставя се, докато картофите поомекнат.

Когато това стане, се прибавят карфиолът и грахът. Ако е необходимо, се долива още вода и се оставя до готовност на всички зеленчуци.

Ако има доста течност, когато всички зеленчуци са готови, с малко вода се размива малко брашно или царевично нишесте и се прибавя към зеленчуците в постната яхния.

Бързо се разбърква, за да се усвои и да не се получат бучки в бързата яхния с карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: