Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от карфиол с нахут

Яхния от карфиол с нахут

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Яхния от карфиол с нахут
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Удивителна комбинация, която, вярваме, ще ви се услади и на вас"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • нахут - 1 консерва (около 400 мл)
  • домати - 1 консерва (около 400 мл)
  • лук - 1 глава кромид
  • куркума - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме карфиола на розички и го бланшираме в тенджера във вряща подсолена вода за 5 минути. Веднага след това го отцеждаме.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Доматите се пасират.

В дълбок тиган загряваме олиото. Изсипваме лука и го запържваме за 2-3 минути. Добавяме доматите и разбъркваме.

Отваряме консервата с нахут, отцеждаме водата.

В тигана сипваме нахута и карфиола. Оставяме на котлона и добавяме подправките.

Разбъркваме и оставяме да поврят за 5 минути.

Сервираме ястието още докато е топло.

Много е вкусно и леко за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: