Печено филе от риба с картофи

Иван ВасилевИван ВасилевНовак
04/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 353
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета. Подредете ги на дъното на предварителна намаслена тавичка. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Върху тях подредете ред от нарязани на тънки филийки тиквички, които също поръсете със сол и черен пипер.

Върху зеленчуците се поставят рибните филета и почистените скариди и ястието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Смесете течната сметана с горчицата, каперсите и ситно нарязания магданоз и объркайте добре. Залейте запеченото ястие със соса и допечете още 20 минути до получаването на златиста коричка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия
Силвия
03.11.2014 18:35
Не мога да си представя филе от риба на 200 градуса 40 плюс 20 минути във фурната. Не му трябват повече от 10-ина минути, иначе ще се изсуши.
0
0