Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от сьомга в сос

Филе от сьомга в сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Филе от сьомга в сос
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Оставете малко бяло вино, което да сервирате с храната"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 2 - 4 (180 г на филе)
  • масло - 75 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора
  • бяло вино - 160 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете кожата от сьомгата. Подправете я със сол и черен пипер.

Разтопете маслото на умерен огън.

Запържете сьомгата от двете страни до златисто-кафяво, около 3-4 минути от всяка страна.

Добавете бялото вино, лимоновия сок, лимоновата кора и готварската заквасена сметана в тигана.

Гответе сьомгата в соса за около 3 минути и извадете от тигана. Подправете соса със сол и черен пипер.

Добавете наситнен магданоз и разбъркайте.

Сервирайте, като залеете сьомгата със соса.

Филето от сьомга в сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Готварска сметана ??? Колко мл. ??
16.09.2022 21:01
1