Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена яхния с пилешки гърди

Картофена яхния с пилешки гърди

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Картофена яхния с пилешки гърди
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
25/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Картофена яхния с пиле - класика, която никога не излиза от мода!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • картофи - 1 кг
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лют червен пипер - на вкус
  • магданоз - според нуждите
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди за яхнията се нарязват на ситно.

Запържете ситно нарязания лук в сгорещено олио, добавете нарязания морков, нарязан червена чушка, месото, солта, залейте с половин чаша вода и оставете да къкри.

Когато зеленчуците са почти задушени, добавете малко от лютия червен пипер, обелените и нарязаните на кубчета картофи, залейте с половин литър вода и сварете всичко заедно до готовност.

Свалете готовата картофена яхния от котлона, добавете магданоз и черен пипер.

Поднесете гозбата, докато е топла. Към картофената яхния с пилешки гърди може да сервирате и содено хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: