Начин на приготвяне
Изчистваме вътрешностите на рибата, както и люспите.
Измиваме я много добре, намазваме с олио, поръсваме с подправките - както в коремчето, така и навсякъде отвънка.
Нарязваме лимона на кръгчета и напълваме коремчето, няколко парчета подреждаме върху сулката.
Предварително сте направили разрези и поставяме по 1/2 парченце чесън.
В тава покриваме с фолио, поръсваме с олиото, поставяме сулката, заливаме я с 1/2 чашка бяло вино и я поставяме във фурната.
Можем да я завием с фолиото, а може и да оставим така.
Печем 35 минути на 180 градуса.
Ако е завита, развиваме фолиото и оставяме да се позапече бялата риба на фурна.
Сервираме печена сулка във фурна, докато е още топла.