Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сулка във фурна

Печена сулка във фурна

Печена сулка във фурна
Снимка: Стоянка Русенова
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сулки - 1 бр.
  • чесън - 3.4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за поръсване на рибата и на тавата
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • риган
  • девесил
  • сол
  • фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме вътрешностите на рибата, както и люспите.

Измиваме я много добре, намазваме с олио, поръсваме с подправките - както в коремчето, така и навсякъде отвънка.

Нарязваме лимона на кръгчета и напълваме коремчето, няколко парчета подреждаме върху сулката.

Предварително сте направили разрези и поставяме по 1/2 парченце чесън.

В тава покриваме с фолио, поръсваме с олиото, поставяме сулката, заливаме я с 1/2 чашка бяло вино и я поставяме във фурната.

Можем да я завием с фолиото, а може и да оставим така.

Печем 35 минути на 180 градуса.

Ако е завита, развиваме фолиото и оставяме да се позапече бялата риба на фурна.

Сервираме печена сулка във фурна, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: