Начин на приготвяне
Сварявате картофите с кората. Сварявате яйцата.
След като изстинат, обелвате картофите и ги настъргвате в плато за салата или предястие (в което ще сервирате). Посолявате ги.
Слагате внимателно, без да сплесквате картофите, пласт майонеза върху тях. Отгоре настъргвате кашкавала.
След това отгоре настъргвате сиренето и най-накрая настъргвате сварените яйца и посолявате.
Поръсвате леко с черен пипер.
Останалата майонеза разпределяте около настърганите продукти и върху нея нареждате нарязани киселите краставички.
Декорирате по ваш вкус апетитната картофена салата.
Зимната картофена салата с яйца и сирене става и за предястие, тъй като е доста засищаща.
Може да декорирате и с маслини.
Коментари