Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете брашното и разбъркайте добре. Застелете тавичка (от фурната) с хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180 градуса около 20 минути /не го препичайте/.
Извадете го от фурната и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната със захарта и добавете желатина /приготвен според указанието/.
Нарежете блата на кубчета и го прибавете към сметаната. Разбъркайте внимателно.
Обелете и нарежете портокала на кръгчета. Наредете по дъното и стените във форма 26 см. Изсипете 1/3 от блата със сметана. Наредете кръгчета от бананите.
Изсипете втората част от блат и поръсете с кубчета ананас. Завършете с последната част от блата със сметана. Оставете тортата в хладилника поне за 3-4 часа, най-добре за една нощ.
След като вече е стегнала, обърнете плодовата торта в чиния за сервиране.
Тортата Плодова нежност е готова.