Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушени бутчета със зеленчуци и домати

Задушени бутчета със зеленчуци и домати

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Задушени бутчета със зеленчуци и домати
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Задушени бутчета със зеленчуци и домати, с които ви пожелаваме приятен апетит"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг парти
  • лук - 1 бр.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • пиперки - 2 бр. зелена и червена
  • дафинов лист - 2 бр.
  • слънчогледово олио - 2 с.л.
  • хималайска сол - на вкус;
  • зелени подправки - босилек, магданоз, копър на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте пиперките и нарежете на лентички.

Измийте бутчетата и ги поставете в дълбок тиган с мазнина и запържете до полуготовност.

Измийте моркова, обелете, разтрийте на средно ренде и прехвърлете заедно с пиперките върху месото.

Накълцайте лука и добавете към месото, оставете да къкри 10 минути.

Смесете доматената паста с брашно, разредете с малко вода, след това добавете соса към пилешките бутчета в тигана и продължете да го готвите няколко минути.

Веднага след отстраняване на тигана от огъня, добавете нарязаните зелени подправки.

И не забравяйте, че босилекът се комбинира много добре с месо и домат - той не само внася изискани нотки във вкуса на това задушено пиле, но и леко го „оцветява“.

Да ви е вкусно със задушени бутчета със зеленчуци и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: