Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени зеленчуци

Задушени зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Задушени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
16 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави, на ситно
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • патладжани - 500 г, на кубчета
  • тиквички - 500г, на малки кубчета
  • чушки - 1 бр., червена или жълта, на тънки лентички
  • чушки - 1 бр., зелена, на тънки лентички
  • домати - 1 кг, обелени, на ситно нарязани
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • маслини - 1/2 ч.ч. (50 г)
  • босилек - 1 с.л., накъсан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина около 5 мин. Добавят се патладжаните, тиквичките, чушките, доматите, дафиновият лист, мащерката и чесънът.

Овкусяват се със солта и черния пипер. Задушават се на тих огън около 1 час. Изхвърля се дафиновият лист. Добавят се маслините и се декорира с босилека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: