Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти със свинска мас

Бухти със свинска мас

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Бухти със свинска мас3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Опитвали ли сте бухти със свинска мас - ако не сте, задължително пробвайте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 20 г жива
  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 220 мл
  • мас - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина - мас + олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със сито пресейте брашното и го сложете в тава. По средата му направете малко кладенче.

В него счупете едно яйце, добавете сол и захар. Изсипете водата (леко топла) и маята. На финала сложете и две супени лъжици разтопена свинска мас.

Започнете да замесвате тестото за бухтите.

То трябва да е меко, нежно и да не залепва по ръцете ви. Ако това е така, добавете още малко от брашното. Оставете тестото в чиста купа и го покрийте. Нужно му е около час, за да втаса леко.

След което го разточете и изрежете на ромбоиди.

Загрейте равни количества свинска мас и олио.

Изпържете бухтите от двете страни до златисто. При изваждането им ги поставете в чиния, застилана с кухненска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от закуската ви.

Бухтите със свинска мас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: