Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Яйца със зелен лук и картофи

Яйца със зелен лук и картофи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Яйца със зелен лук и картофи
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Дайте ни пресен зелен лук и яйца, после не ни търсете за ядене"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 2 бр. сварени
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зелен лук - 2 - 3 листенца
  • сирене - 1 купичка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се нарязва лука на едро. После се нарязват на ситно зеленият лук и чесънът. Поставят се в тавичка.

След това се добавя олиото към тях и се запържват. После към тях се рендосват картофите и отново се запържват.

Накрая се добавят сиренето и яйцата, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: