Свищовски дърпани банички

07/12/2020
"Класически свищовски дърпани банички, които биха били перфектната закуска за цялото семейство"
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • вода - 450 мл
  • брашно - 750 г ( ако ви се стори лепкаво, добавете още малко)
  • сол - 1 к.л. с връх
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • още
  • сирене
  • олио - 1 к.ч.
  • свинска мас - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези уникални малки банички сложете брашното върху кухненския плот и направете кладенче.

Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко не лепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.

Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга.

Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.

Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност.

Стопете свинската мас и я смесете с олиото. Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина.

Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина.

Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина.

Печете свищовските дърпани банички на 200°C до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар