Начин на приготвяне
В купата на миксера се изсипва брашното, солта, разбърква се и се добавя студената вода и олиото.
Замесва се тесто (може да се замеси и на ръка), докато се отлепи от стените на купата. Изважда се от купата и се доомесва още малко на ръка.
Претегля се на кантарче и се дели на 12 топки - около 150 г едната. Всяко топче обилно се намазва с допълнителното олио и се поставят в тавичка, като се заливат още веднъж с мазнина, олио. Покриват се с фолио. Оставят се за 10 минути добре да се напоят.
След това време всяко топче тесто започва да се разтегля, дърпа се с ръце до тънка кора. Колкото по-тънко се издърпва тестото, толкова по-тънки ще бъдат корите за баничките.
Оформя се на правоъгълник и отгоре се посипва сирене (извара) и се прехлупва на три пъти и се оформя баничка на дълъг правоъгълник.
Подреждат се в плоска тава, покрита с хартия.
Пече се на 200 градуса за около 15 до 20 минути или до хубаво зачервяване.
Уличните дърпани банички са много вкусни.
Източник: Lussi`s World of Artcraft Люси Евтимова
Забележка: Оформените и намазани топки тесто може да преседят и по-дълго време в олиото, не само 10 мин. По-добро става тестото, меко и силно еластично и се подава на добро изтегляне с пръстите на ръката.
В зависимост от вида на брашното може да се добави още малко вода при замесването до меко и нелепнещо тесто.
Коментари