Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като към разбитото яйце наливаме хладка вода. Разбъркваме и прибавяме олио, оцет, суха мая, щипка захар, сол и брашно, колкото поеме за еластично тесто.
Оставяме тестото на стайна температура за 15 минути, завито с кърпа или полиетиленово фолио. Като се поотпусне, правим на осем топчета, които намазваме с олио и разточваме на плоски питки с размерите на малка чинийка.
Намазваме с олио всяка питка и завиваме с полиетиленово фолио за 10-15 минути. От всяка питка разтегляме кори, като намазваме ръцете си с олио. Напръскваме всяка кора с разтопена мас и малко олио.
Поръсваме натрошено сирене и навиваме на руло, а после на охлювчета. Слагаме баничките в тава върху хартия за печене и изпичаме в загрята на 190-200 градуса фурна до златисто.