Начин на приготвяне
Първо се замесва тестото от продуктите. Смесват се водата с олиото, солта, оцета, яйцата и по малко се прибавя брашното, до получаване на стегнато еластично тесто.
Разделя се на шест равни топки и се оставя във съдче с леко затопленото олио. Покрива се и се оставя за половин час да се отпусне тестото.
Взема се топката и върху стара покривка на масата разпъва се топката тесто на кора, започвате да теглите от краищата на кръгчето, като обикаляте - така, докато се изтегли голяма тънка почти прозрачна кора.
Изрязват се твърдите краища на кората, наръсва се с олио, наръсва се с разтрошено сирене и с помощта на покривката завивате на руло.
След това се завива на нестегнат охлюв. Така и с останалите банички.
Нареждат се в тава за печене върху хартия и се пече на 180 градуса до готовност.
Мини дърпаните банички са страхотна закуска.