Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини дърпани банички

Мини дърпани банички

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Мини дърпани банички
Снимка: Dora Grozeva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"За всеки, който обича да хапва банички на закуска, е нашето предложение за вкусни мини дърпани банички"

Необходими Продукти

  • вода - 240 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 600 г
  • олио - 200 мл
  • сирене - 200 г за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се замесва тестото от продуктите. Смесват се водата с олиото, солта, оцета, яйцата и по малко се прибавя брашното, до получаване на стегнато еластично тесто.

Разделя се на шест равни топки и се оставя във съдче с леко затопленото олио. Покрива се и се оставя за половин час да се отпусне тестото.

Взема се топката и върху стара покривка на масата разпъва се топката тесто на кора, започвате да теглите от краищата на кръгчето, като обикаляте - така, докато се изтегли голяма тънка почти прозрачна кора.

Изрязват се твърдите краища на кората, наръсва се с олио, наръсва се с разтрошено сирене и с помощта на покривката завивате на руло.

След това се завива на нестегнат охлюв. Така и с останалите банички.

Нареждат се в тава за печене върху хартия и се пече на 180 градуса до готовност.

Мини дърпаните банички са страхотна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: