Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Коледни сладки с джинджифил и канела

Коледни сладки с джинджифил и канела

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Коледни сладки с джинджифил и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И Баба Коледа би искала рецептата за коледните сладки с джинджифил и канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г+ още за поръсване
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • джинджифил - ¹⁄₂ чаена лъжичка
  • кленов сироп - 2 супени лъжици
  • бадемово мляко - 30 мл или бадемов ликьор
  • кокосово масло - 55 мл
  • какао - 1 с.л. или прясно смляно кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, канелата какаото джинджифила в купа.

Добавете кленов сироп, бадемова напитка (мляко или ликьор) и кокосово масло.

Обработете всичко в равно тесто. Ако тестото е твърде лепкаво, просто добавете малко брашно.

Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилника за поне 30 минути.

Поръсете плота с брашно.

Отгоре разточете тестото.

Изрежете коледни бисквити с формички по избор.

Поставете бисквитките с джинджифил върху застлана с пергамент тава за печене.

Печете бисквитките за 10 минути при 180 градуса.

След изпичане слепете бисквитките със сладко от сини сливи касис, малини или друго по избор. По желание може да ги гарнирате с шоколадов топинг и да ги поръсите с пудра захар. Насладете се на слепените сладки за празниците.

Неустоими Коледни сладки с джинджифил и канела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: