Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа содата, брашното, канелата, индийското орехче и джинджифила.
В друг съд разбийте на крем мекото масло и захарта, а в трети - яйцата и медът.
Изсипете яйцата към сухите съставки и ги разбъркайте хубаво. Добавете след това и маслената смес.
Замесете меко тесто и го увийте с прозрачно фолио. Оставете го за около 30 минути в хладилник.
Разточете го след това върху леко набрашнена повърхност и с помощта на формички изрежете вкусните меденки.
Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги печете за около 15 минути на 180 °C.
Украсете ги по желание с бяла глазура и цветни боички.
За глазурата разбийте пудрата захар с лимоновия сок и белтъците до получаване на гъста смес.
Коледните сладки с джинджифил и индийско орехче са много вкусни и ароматни.