Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки

Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг
  • лимони - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато избираме шарана, трябва да го огледаме внимателно.

Не трябва да купуваме много тлъст шаран или мазнината му да е жълта.

Ако е тлъст с тежка миризма, става мазен, както и да го приготвим.

Измиваме много добре рибата под течащата вода, като особено внимание обръщаме на главата.

Отцеждаме го от водата и го подсушаваме добре.

Поставяме голям лист хартия за печене в тавата.

Посоляваме го добре отвътре и отвън.

След това слагаме шарана в тавата върху хартията.

Изстискваме четвърт лимон в коремната кухина на шарана, а другата част нарязваме на колелца и нареждаме върху него.

Поливаме го и с 20-30 мл олио, като повдигаме и отдолу да мине мазнина.

Поставяме Никулденския шаран в печката и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: