Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки

Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки

Лесен начин за печен шаран на фурна без подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг
  • лимони - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато избираме шарана, трябва да го огледаме внимателно.

Не трябва да купуваме много тлъст шаран или мазнината му да е жълта.

Ако е тлъст с тежка миризма, става мазен, както и да го приготвим.

Измиваме много добре рибата под течащата вода, като особено внимание обръщаме на главата.

Отцеждаме го от водата и го подсушаваме добре.

Поставяме голям лист хартия за печене в тавата.

Посоляваме го добре отвътре и отвън.

След това слагаме шарана в тавата върху хартията.

Изстискваме четвърт лимон в коремната кухина на шарана, а другата част нарязваме на колелца и нареждаме върху него.

Поливаме го и с 20-30 мл олио, като повдигаме и отдолу да мине мазнина.

Поставяме Никулденския шаран в печката и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: