Начин на приготвяне
В купа разбиваме 2 яйца. Добавяме захарта, олиото, настърганата кора и сока на един портокал, брашното и бакпулвера.
Към готовата смес добавяме парченца шоколад и разбъркваме с лъжица.
Тавата е кръгла форма (20 см). Изрязваме си хартия за печене за дъното и страните.
Намазваме я с краве масло, поръсваме със захар и я поставяме в тавата (с маслото навътре, не да лепне за страните на тавата).
Три портокала режем на тънки кръгчета и ги нареждаме върху захарта, на дъното и отстрани.
Сипваме сместа за кекса и печем на 160 градуса за 35-40 минути. Аз направих и една малка формичка.
Декорираме кекса с портокали и шоколад с карамелизирания чипс, поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и листенца мента.
Чипса приготвяме, като нарязваме на тънко портокал.
Резените поставяме върху хартия за печене, поръсваме с кафява захар и запичаме за 20 минути на 160 градуса.
След това намаляваме на 100 градуса и сушим около един час.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа