Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постно ястие със зелен фасул

Постно ястие със зелен фасул

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Постно ястие със зелен фасул
Снимка: Vesela SH
1 / 3
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Няма нужда да споменаваме за редицата ползи от зеления фасул, просто ще оставим тази лесна рецепта за постна яхнийка тук"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 2 буркана
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ к.ч. или зехтин
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - ½ връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • вода
  • лимон - пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте мазнината, добавете ситно нарязаните лук, морков и чесън, разбъркайте, след което добавете зеления фасул и добавете гореща вода, два пръста над продуктите, сол, черен пипер.

Оставете ястието да къкри на бавен огън, докато фасулът се свари добре.

От време на време проверявайте течността в тенджерата и ако е необходимо, долейте още малко вряла вода, за да не загори.

Когато зеленият фасул е омекнал, добавете доматите.

В купичка разтворете с малко студена вода, брашното и червения пипер, да стане на кашичка.

След около 5 мин дръпнете тенджерата от огъня, добавете брашното с червения пипер, пробвайте на вкус, добавете още малко вряла вода върнете ястието на огъня и го оставете да къкри на слаб огън около 15-20 мин. докато сосът се уплътни.

След като зеленият фасул е готов, го отстранете от огъня.

Нарежете на ситно копъра и магданоза, отделете малко от магданоза за поръсване преди сервиране.

Пробвайте на вкус вкусната манджа и добавете сол, ако е необходимо, след това добавете зелените подправки, разбъркайте и похлупете с капак, за да може топлината да извлече вкуса и аромата от магданоза и копъра.

Преди сервиране поръсете със свеж магданоз.

Когато зеленият боб яхния не се приготвя при строги пости, аз добавям малко масло, около 15-20 г маслото придава на ястието със зелен фасул страхотен вкус.

Сервирайте постното ястие със зелен фасул топло, поръсено със свеж магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: