Начин на приготвяне
В тенджера загрейте мазнината, добавете ситно нарязаните лук, морков и чесън, разбъркайте, след което добавете зеления фасул и добавете гореща вода, два пръста над продуктите, сол, черен пипер.
Оставете ястието да къкри на бавен огън, докато фасулът се свари добре.
От време на време проверявайте течността в тенджерата и ако е необходимо, долейте още малко вряла вода, за да не загори.
Когато зеленият фасул е омекнал, добавете доматите.
В купичка разтворете с малко студена вода, брашното и червения пипер, да стане на кашичка.
След около 5 мин дръпнете тенджерата от огъня, добавете брашното с червения пипер, пробвайте на вкус, добавете още малко вряла вода върнете ястието на огъня и го оставете да къкри на слаб огън около 15-20 мин. докато сосът се уплътни.
След като зеленият фасул е готов, го отстранете от огъня.
Нарежете на ситно копъра и магданоза, отделете малко от магданоза за поръсване преди сервиране.
Пробвайте на вкус вкусната манджа и добавете сол, ако е необходимо, след това добавете зелените подправки, разбъркайте и похлупете с капак, за да може топлината да извлече вкуса и аромата от магданоза и копъра.
Преди сервиране поръсете със свеж магданоз.
Когато зеленият боб яхния не се приготвя при строги пости, аз добавям малко масло, около 15-20 г маслото придава на ястието със зелен фасул страхотен вкус.
Сервирайте постното ястие със зелен фасул топло, поръсено със свеж магданоз.
Да ви е сладко!