Шарена каша

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шарена каша2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"И мъжът ви ще хареса каша от коприва, която е поръсена с пресен магданоз и запържена сланинка"

Необходими Продукти

  • сланина - 200 гр.
  • коприва - 1 кг.
  • царевично брашно - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствената мазнина до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква 2 - 3 пъти.

Веднага след това се слага измитата и нарязана на дребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Кашата се оставя да ври още 5 - 6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.

Тази кашата може да се приготви с лобода или спанак вместо с коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: