Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Панирани пилешки шницели с яйца

Панирани пилешки шницели с яйца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Панирани пилешки шницели с яйца
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
  • галета - 1 пак.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на тънки филийки около 1 см дебелина.

Начуква се и се овкусява със сол и черен пипер по желание.

След това се панира първо в брашно, после в разбити яйца с щипка сол и накрая в галета.

Пържат се в загрято олио по 2-3 минути от всяка страна или до златиста коричка.

Готовите пилешки шницели се отцеждат от излишната мазнина на домакинска хартия.

Панираните пилешки шницели с яйца се поднасят със салата по избор, а върху всеки бучка масло и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: