Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бърза торта от бишкоти и маскарпоне

Бърза торта от бишкоти и маскарпоне

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Бърза торта от бишкоти и маскарпоне
Снимка: TanyaGyurova
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Торта за нула време - от бишкоти и маскарпоне - рецептата е ваша"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 2 пакета
  • маскарпоне - 250 - 300 г
  • заквасена метана - 1 кофичка от 400 г
  • захар - около 100 г (може кафява)
  • еспресо - за потапяне на бишкотите
  • какао - около 2 ч.л. за поръсване
  • шоколад - около 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате около 2 чаши кафе еспресо и го подслаждате леко с 2 ч.л. захар.

Сипвате част от кафето в дълбока чиния, удобна за поставяне на една бишкота на дължина.

Потапяте всяка бишкота в кафето за секунда от всяка страна, така че да не омекне прекалено и да се разпадне.

Редите бишкотите плътно една до друга на дъното на форма за торта.

Ако е необходимо отчупвате парченца, за да запълните основата.

Смесвате маскарпонето със сметаната и захарта с миксер, така че да стане на гладък крем.

Намазвате част от крема върху първия пласт бишкоти.

Отгоре редите втори пласт бишкоти потопени в кафе.

Най-отгоре намазвате бишкотената торта с останалия крем и украсявате с какао и/или настърган шоколад.

Оставяте в хладилник за поне 1 час.

Бързата торта от бишкоти и маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Приготвя се лесно и носи много радост.
10.12.2020 12:56
2