Начин на приготвяне
В купа изсипете маскарпонето, добавете 3 супени лъжици пудра захар и разбийте с мискер за кратко, колкото да хомогенизирате захарта и сиренето.
В друга купа разбийте сметаната на сняг. Прибавете я към маскарпонето, разбивайки с миксер на най-ниската степен до получаване на гладък крем.
Смесете ментовия сироп с прясното мляко.
На дъното на подходяща чиния изсипете от крема.
Върху него наредете ред бишкоти Савоярди, сиропирани с ментово-млечния сироп.
Сложете от крема и отново ред сиропирани бишкоти.
Завършете лесната бишкотената торта с дебел слой крем.
Поръсете с шоколадови капки или ядки по ваш вкус.
Аз поръсих с едро смлян шамфъстък!
Ментова торта с маскарпоне и бишкоти е с много свеж вкус!
Да ви е сладко!
Коментари