Начин на приготвяне
Сипете в тенджерка захарта и водата и ги кипнете за 2-3 минути на котлона. Дръпнете сиропа от огъня, сложете кокосовите стърготини и разбъркайте.
Когато получената кокосова паста изстине я приберете в хладилник за час-два. Ако е много гъста, разредете с лъжичките прясно мляко.
Оформете кръгли или продълговати бонбони, подредете ги в една-две чинии и сложете във фризера да стегнат още, около 30-40 минути.
Разтопете шоколада на водна баня и го разреждайте с малко вода, за да може лесно да окъпете в него кокосовите фигури.
Потапяйте всеки бонбон в шоколада и поставяйте върху хартия за печене върху поднос. Пъхнете в хладилника за да стегнат отново баунти бонбоните.
Да ви е сладко!
Коментари