Начин на приготвяне
Разбивате яйцето и към него прибавяте киселото мляко. Рендосвате моцарелата (използвам от по-твърдата, би могло да стане и с пармезан).
Слагате и нея към яйцето и млякото и добавяте хуск и счукано ленено семе.
В зависимост от предпочитанията и вкусовете ви, може да използвате риган, босилек, а защо не и чубрица.
Наръсвате малко от подправката, която сте избрали, и отново разбърквате хубаво. Хускът ще поеме влагата и по-лесно ще направите бисквитките.
Разделете сместа на около 5 части като оставяте разстояние между тях, защото се разливат, когато започне да се стапя моцарелата. Поръсете всяка бисквитка с няколко слънчогледови семки.
Пекат се на 190 градуса за около 15-20 мин, като фурната е била предварително загрята.
Оставете ги да изстинат добре преди да консумирате - по-вкусни са!
Подходяща напитка към соленките е айрян.
Солените бисквитки с ленено семе са готови.