Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Солени бисквитки с ленено семе

Солени бисквитки с ленено семе

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Солени бисквитки с ленено семе
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Айрянчето е задължително при хапването на тези солени бисквитки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 45 г
  • моцарела - 65 г
  • ленено семе - 2 с.л.
  • хуск - 2 ч.л.
  • самардала
  • слънчогледови семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцето и към него прибавяте киселото мляко. Рендосвате моцарелата (използвам от по-твърдата, би могло да стане и с пармезан).

Слагате и нея към яйцето и млякото и добавяте хуск и счукано ленено семе.

В зависимост от предпочитанията и вкусовете ви, може да използвате риган, босилек, а защо не и чубрица.

Наръсвате малко от подправката, която сте избрали, и отново разбърквате хубаво. Хускът ще поеме влагата и по-лесно ще направите бисквитките.

Разделете сместа на около 5 части като оставяте разстояние между тях, защото се разливат, когато започне да се стапя моцарелата. Поръсете всяка бисквитка с няколко слънчогледови семки.

Пекат се на 190 градуса за около 15-20 мин, като фурната е била предварително загрята.

Оставете ги да изстинат добре преди да консумирате - по-вкусни са!

Подходяща напитка към соленките е айрян.

Солените бисквитки с ленено семе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: