Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Солени бисквитки с маслини

Солени бисквитки с маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Солени бисквитки с маслини
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Сервирайте с чаша хубаво червено вино и се насладете на страхотния вкус"

Необходими Продукти

  • маслини - 25 бр.
  • брашно - 150 г бяло
  • брашно - 150 г от спелта или пълнозърнесто + още бяло брашно за разточване
  • яйца - 2 бр., размер М
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сирене - 40 г
  • кашкавал - 70 г
  • ленено семе - 3 с.л. смляно
  • сусам - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 2 с.л. цедено
  • риган - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме брашната с бакпулвера. Към тях прибавяме семената и настърганите на ситно сирене и кашкавал.

Добавяме обезкостените и нарязаните маслини и ригана.

Разбъркваме добре всички продукти. В отделна купа смесваме разбитите яйца, киселото мляко и леко разтопеното масло.

Внимателно добавете тази смес към сухите съставки.

Замесваме меко тесто, което покриваме със стреч фолио и поставяме в хладилник за 30 минути. Разточваме го с дебелина 1.5 см. и ако е необходимо добавяме още малко от бялото брашно.

С фигурка или чаша изрязваме кръгчета, които поставяме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса, за около 15 минути или до готовност.

Сервираме соленките като чудесна здравословна и засищаща закуска, включваме ги в детското меню, или пък поднасяме с чаша червено вино.

Солените бисквитки с маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Чудесна презентация, страхотни са!
20.10.2017 05:58