Начин на приготвяне
В подходяща купа пресяваме брашната с бакпулвера. Към тях прибавяме семената и настърганите на ситно сирене и кашкавал.
Добавяме обезкостените и нарязаните маслини и ригана.
Разбъркваме добре всички продукти. В отделна купа смесваме разбитите яйца, киселото мляко и леко разтопеното масло.
Внимателно добавете тази смес към сухите съставки.
Замесваме меко тесто, което покриваме със стреч фолио и поставяме в хладилник за 30 минути. Разточваме го с дебелина 1.5 см. и ако е необходимо добавяме още малко от бялото брашно.
С фигурка или чаша изрязваме кръгчета, които поставяме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса, за около 15 минути или до готовност.
Сервираме соленките като чудесна здравословна и засищаща закуска, включваме ги в детското меню, или пък поднасяме с чаша червено вино.
Солените бисквитки с маслини са готови.
Коментари